Kathedraal van de zee gerestaureerd

Santa Maria del MarVan de kerk Santa María del Mar, oftewel de kathedraal van de zee, wordt gezegd dat het de kerk is van het volk (terwijl de Sagrada Familia het godshuis is van de toeristen). De afgelopen jaren werd dit gotische pareltje  gerestaureerd en inmiddels zijn de werkzaamheden afgelopen en schittert de kathedraal weer midden in de hippe wijk El Born. De kathedraal dateert uit de veertiende eeuw en werd tussen 1326 en 1380 in recordtijd opgetrokken, vanwege de hulp van de inwoners van de wijk. Overigens is dankzij Ildefonso Falcones’ roman Kathedraal van de zee, waarin het bouwwerk de hoofdrol speelt, de kerk de laatste jaren wel steeds meer in trek bij toeristen.

Lees ook:Bezoek het dak van de kathedraal van de zee
Lees ook:Boeken: De kathedraal van de zee
Lees ook:De vijf klokken van de Santa Maria del Mar
Lees ook:Anekdotes van een kathedraal
Lees ook:Mini-serie De kathedraal van de zee

0 reacties op “Kathedraal van de zee gerestaureerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.