Teatre Principal: entertainment langs de Ramblas

Met de bouw van het Teatre Principal langs de Ramblas in Barcelona werd in 1597 begonnen. Jarenlang was het het belangrijkste theater in de stad. Tot 1729 was de structuur van hout, maar daarna werd deze vervangen door een stenen structuur, die 60 jaar later afbrandde. In 1788 heropende het theater en vanaf dat moment werden er ook de eerste opera’s vertoond, vooral Italiaanse opera’s. Vanaf de negentiende eeuw concurreerde het theater met operahuis Liceu even verderop. In 2006 sloten de deuren van het theater definitief  en de afgelopen jaren werd de zaal verbouwd en gemoderniseerd. Afgelopen week is het Teatre Principal opnieuw geopend als locatie voor cabaret, diner en show. De allereerste show die er wordt vertoond heet ‘Lio en la Rambla’, vrij te vertalen met ‘Gedoe op de Ramblas’. In het karakteristieke café voor in het theater kun je ook gewoon een drankje bestellen.

 

 

Lees ook:Koffietip langs de Ramblas
Lees ook:Spaans hamimperium wil de Ramblas veroveren
Lees ook:Opera voor de YouTube-generatie
Lees ook:Liceu gaat YouTube
Lees ook:Le Grand Macabre: rock-’n-roll-opera in Barcelona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.