Het Westergasterrein van Barcelona

Midden in de oude fabriekswijk Poble Nou ligt Palo Alto, een oude leerfabriek die werd omgebouwd tot atelierterrein voor Barcelona’s creatievelingen. Hier vestigden zich de afgelopen jaren toonaangevende ontwerpers en artiesten, zoals Javier Mariscal, in fantastische studio’s met licht én ruimte. Iedereen kan er een kijkje nemen en dat is zeker de moeite waard. Veel groen, bloemen, paadjes, pottenkijken bij de verschillende studio’s, langs de moestuin, de vijver, groenten van eigen bodem inslaan of genieten van de daghap (menu) in La Cantina, het restaurant dat op het terrein werd ingericht. En als je denkt, wat moet ik nou helemaal in Poble Nou: de wijk wint met de dag aan populariteit onder buurtbewoners en is zeker de moeite waard. Bovendien zit je zo op het strand. Doen dus!

Palo Alto, C/ Pellaires 30-38, Poble Nou, metro: Selva de Mar.

Lees ook:Eat Street komt met tweede editie in de buitenlucht
Lees ook:BCN’ers: Javier Mariscal
Lees ook:Tapas voor foodlovers bij Le Bouchon
Lees ook:Restauranttip (met stip): Basílico
Lees ook:De beste Mexicaan in Barcelona (aldus de New York Times)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.