Opisso in Barcelona

Artiest Ricard Opisso, geboren in de Catalaanse stad Tarragona en getogen in Barcelona was onder meer het hulpje van Antoni Gaudí tijdens de werkzaamheden aan de Sagrada Familia vanaf 1892. Later maakte hij deel uit van het beroemde kunstenaarsgroepje dat zich graag bij Els Quatre Gats liet zien, waaronder Ramón Casas en Pablo Picasso. Zelf werd hij beroemd vanwege zijn tekeningen. Zijn werk is te bezichtigen in een museum dat aan hem is gewijd en ondergebracht in het hotel Astoria in de stad. Naast deze permanente collectie kun je zijn werk momenteel ook bezichtigen in de kunstgalerij Petritxol. Het werk hangt hier nog tot en met 2 november.

Hotel Astoria, Carrer de París 203, Eixample, metro: Provença.
Art Petritxol, Carrer de Petritxol 8, Gòtic, metro: Liceu.

Lees ook:Picasso versus Rusinyol
Lees ook:Picasso en zijn Jacqueline
Lees ook:Nieuw: Museum van de Wereldculturen
Lees ook:‘s Werelds eerste modernisme-museum
Lees ook:Het Barcelona van Picasso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.