De beste blogposts

Top 5 Gin Tonics in Barcelona

Wie in Barcelona bij het bestellen van een cocktail goed voor de dag wil komen, bestelt een gin tonic, want dat is hét drankje van dit moment. Maar waar kun je precies terecht voor een overheerlijke gin tonic? Barcelona.blog.nl heeft speciaal voor jou de beste 5 gin tonic bars van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar gebracht. Onze Top 5 Gin Tonics in Barcelona in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je na een vermoeiende dag op het strand en in de stad je alcoholische versnapering snel kunt vinden.

Bar Xix
Op een hoek op de kruising Rocafort met Tamarit, met een logo (X) dat nodig aan verandering toe is, maar met gin tonics bereid met grapefruit, limoen, aardbei, kaneel – je kunt het zo gek niet bedenken of het is er mogelijk – neem je dat al snel op de koop toe. En je kunt kiezen uit maar liefst vier verschillende soorten tonics. De marmeren bar is meer dan honderd jaar oud, de bar heeft een sfeervolle uitstraling en achterin hebben ze meer ruimte.
Bar Xix: Carrer de Rocafort 19, Metro: Rocafort
Lees verder…

___________________________________________________________________________

Top 5 Hotel Barcelona

Wat is een leuk Barcelona boetiekhotel met vier of meer sterren? Waar kun je terecht voor een onvergetelijke overnachting? Barcelona.blog.nl heeft speciaal voor jou de beste 5 designhotels van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar gebracht. Onze Top 5 Hotel Barcelona in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je na een vermoeiende dag op het strand en in de stad je king size bed snel kunt vinden.

Murmuri ****
Murmuri betekent gemompel in het Catalaans, maar over dit boetiekhotel aan de Rambla de Catalunya, dat is ontworpen door Nelly Hoppen – beter bekend door de first class cabine van BA en het huis van de Beckhams in LA – wordt meer dan gemompeld. Drie deuren leiden je tot de receptie, bar Marfil of het restaurant, waar de Thaise chef-kok Ian Chalermkittichai zijn liefde voor Barcelona uit door een paar keer per maand in te checken en de beste ingrediënten van Thailand en de Middellandse Zee samen te voegen.
Murmuri: Rambla de Catalunya 104, metro: Diagonal
Lees verder…

___________________________________________________________________________

Top 10 Tapas in Barcelona

Het wordt ons vaak door familie en vrienden gevraagd: waar in Barcelona móeten we tapas eten? Vandaar dat Barcelona.blog.nl speciaal voor jou de beste 10 tapas restaurants van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar heeft gebracht. Onze top tien tapas in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je je honger naar tapas snel kunt stillen. En deel ook jouw favoriete tapasbar in de reacties, dan zorg ik voor een update.

Cervecería Catalana
Bij de tapastent Cervecería Catalana in Eixample zijn de tapas werkelijk van uitstekende kwaliteit, de porties zijn goed en de prijzen zijn prima. Bij binnenkomst staan de fantatische hapjes je aan te staren, wat heel handig is voor mensen die de menukaart niet begrijpen, zo kun je ook gewoon aanwijzen wat je wilt hebben.
Cervecería Catalana, Carrer de Mallorca 236, Metro: Diagonal
Lees verder…

___________________________________________________________________________

Vijftig jaar likken en zuigen

Je kunt er aan likken, op zuigen of hem helemaal in je mond steken. Vijftig jaar geleden werd de ChupaChups geboren en dit geniale idee bleek wereldwijd een rage. Vanavond viert Chupa Chups in Barcelona een groots verjaardagsfeestje. De Abrahamstatus van een lollie.

Weleens een klein kind een snoepje zien eten? Precies: het snoepje zit overal, behalve in de mond. Kinderen zuigen er even aan, maar daarna willen ze de zoetigheid toch nader bestuderen, verstoppen ze het voor hun ouders of komen ze erachter dat het onhandig praat met zo´n zuurtje in de mond. Het gevolg: plakkerige handen en stroperige vlekken. Met de komst van de Chupa Chups in 1958 behoorde die kliederzooi tot de verleden tijd. Een idee waarvan je denkt ‘ik had er zelf op kunnen komen’, want voor de formule snoepje + stokje = lollie, die Chupa Chups met een knipoog gebruikt ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan, heb je echt geen hogere wiskunde nodig. Maar er kan er natuurlijk maar een de eerste zijn en in dit geval was dat de Catalaanse snoepliefhebber Enric Bernat. Een halve eeuw later heeft ie-de-reen zijn zuigstokje weleens in de mond genomen. Lees verder…

___________________________________________________________________________

BCN Hamburger Top 5

100 % rundvlees met ketchup, mosterd, uitjes en augurk op een speciaal hamburgerbroodje. Barcelona.blog.nl heeft speciaal voor jou de beste 5 hamburgertentjes van de Catalaanse hoofdstad bij elkaar heeft gebracht. Onze top vijf hamburgers in willekeurige volgorde. We hebben alle locaties op een Google Maps kaartje gezet, zodat je je honger naar je hamburgerbroodje snel kunt stillen. En deel ook jouw favoriete hamburger in Barcelona in de reacties, dan zorg ik voor een update.
Lees verder…

___________________________________________________________________________

Sagrada Familia: The Never Ending Story

Bijna negenduizend bezoekers doen dagelijks hun best om zich voor te stellen hoe het er zónder steigers uit zal zien. Dat hijskranen een prominente plek op hun vakantiekiekjes innemen, lijkt ze niet te deren. Geen bouwterrein zo populair als de Sagrada Familia, maar wanneer is Gaudí´s tempel nou eindelijk klaar?

De Sagrada Familia mag dan Gaudí´s meesterwerk zijn, of liever gezegd zijn levenswerk, zijn eigen idee was het allerminst. Het was de doodgewone boekhandelaar Joseph María Bocabella Verdaguer, die in 1866 vond dat de samenleving wel een religieuze vereniging tegen de ondergang van het katholieke geloof kon gebruiken. Met donaties van vrijgevige leden kocht hij vervolgens midden in de nieuwe Barcelonese wijk Eixample een lap grond van 12.800 vierkante meter. Hier kreeg de heilige familie een eigen optrekje: de Sagrada Familia. Lees verder…

___________________________________________________________________________

Ravalejar: Chinatown

Barrio El Raval maakt deel uit van de Cuitat Vella: de Oude Stad. Dit historische centrum bestaat verder uit de Gotische wijk, El Borne – waarmee tegenwoordig Sant Pere, Santa Catarina, El Borne en La Ribera worden bedoeld – en het bij de zee gelegen vissersdorp Barceloneta. El Raval was het eerste uitbreidingsproject van Barcelona. In de veertiende eeuw werden de oorspronkelijke stadsmuren van de stad verplaatst, zodat de nieuwe buitenwijk er ook binnen viel. Pas veel later, in 1897, zouden diezelfde stadsmuren grotendeels met de grond gelijk worden gemaakt, omdat Barcelona toen letterlijk uit haar voegen barstte. Lees verder…

___________________________________________________________________________

BCN Fastfood Top 10

McDonald’s, Burger King, KFC, Telepizza en Pans & Company. Over het algemeen worden deze fastfood restaurants als ongezond beschouwd, doordat het voedsel vaak te vet is en het weinig vitaminen en andere noodzakelijke stoffen bevat. Mocht je nu simpelweg lekkere trek hebben in een snelle en goedkope hap, check dan hieronder onze BCN Fastfood Top 10 met de beste fastfood tentjes in de Catalaanse hoofdstad. Dit keer hebben we alle locaties op een Google Maps kaartje gezet. Super size that! En deel ook jouw favoriete fastfood plek in de reacties, dan zorg ik voor een update. Lees verder…

___________________________________________________________________________

Ravalejar: Macba Square

Macba

Vlak achter Calle Tallers bevindt zich het Macba, het Museum voor Moderne Kunst, dat zich in no-time wist op te werken tot een van mijn favoriete spots. Op een ochtend ontving ik van een vriendin een smsje met de vraag of het kon kloppen dat ik op een foto in de Catalaanse krant La Vanguardia van die dag stond. Ik was me van geen fotosessie bewust, maar inderdaad prijkte ik onmiskenbaar naast een artikel over de populariteit van de Macba als stedelijke hang-out. Lees verder…

___________________________________________________________________________

Ravalejar: Schoenenimperium Camper

Het uit Mallorca afkomstige schoenenmerk Camper, dat Barcelona als thuishaven koos, maakte van Carrer Elisabets tussen het plein voor de Macba en de Ramblas, een soort Camper openluchtmuseum. Het straatje herbergde lang een zogenaamde walk-in-process Camper winkel, die volgens nieuw concept bewust niet-af was. De schoenen stonden in rijen naast elkaar op enorme tafelbladen, die ondersteund werden door Camper-schoenendozen. De muren beklad met graffiti. That’s it. Het was zo, totdat ontwerpers het ontwerp voor een meer in het oog springend designfiliaal bedachten. Lees verder…

___________________________________________________________________________

Zonnen in het Zwembad van Barceloneta

undefined

De zomer is eindelijk begonnen. Heb je nu echter geen zin in zand tussen je tenen. Vind je het zand van Barceloneta meer lijken op grit van een kattenbak. Of wil je gewoon even ontsnappen aan die hittegolf uit de Sahara. Dan is het Zwembad van Barceloneta een goed idee. Met twee grote buitenzwembaden en direct toegang tot het strand is dit zwembad ideaal voor een dagje relaxen met op de achtergrond het geruis van de Middellandse Zee. De bruin gebronste bejaarden en gays uit de wijk weten dit ook en leiden hier hun sociaal leven. Entree is bijna een tientje, maar dit zwembad beschikt ook over een groot binnenbad, een complete sportclub en een restaurant.

Club Natación Atlètic-Barceloneta: Plaça del Mar, Barceloneta. Metro: Barceloneta